2008. március 15., szombat

ALEGYSÉG ALAPÍTÁS

A HONLAPRÓL

Ez a honlap (híroldal, blog) a  Perczel Miklós nemzetőr Bandérium (PMNB) és az azzal szorosan együttműködő egyesületek, klubok tevékenységének hivatalos információs oldala.

(1) A BANDÉRIUMRÓL
A hivatalosan 2018-ban alakult (vezetője Bodai Barna) bandérium elődje már 2008-tól (alapítói: Borsos Balázs és Markovics Milán Mór) létezik, amelyet Bonyhádon alapítottunk, és melynek céljaiként az alábbiakat jelöltük meg.

Alegységünk legfőbb irányelvei: a katonai hagyományőrzés kiterjesztése kutatói, felderítői, közösségi kihívásokkal teli tevékenységre. Emellett az összetartozási érzés lehetőségének előteremtése, a katonás viselkedés, az elkötelezettség igényének felszítása, a honvédelem ügye, a nemzettudat és a hazafias érzelmek erősítése. 
Feladataink: az irányelvek -alakulásunk óta- rengeteg formában nyilvánultak meg. Jelenleg lehetőség van korabeli (főleg 48-as) egyenruhákat viselni, hadisírgondozásra, hadisírok kutatására, a modern és korábbi korok katonai alakiságát elsajátítani, díszőrséget állni, sportolni (harcművészetet tanulni, menetgyakorlaton résztvenni stb.), hadtörténeti előadásokat hallgatni - szervezni, katonai eljárásokat elsajátítani.
Közösségi helyünk: Köszönjük Bonyhád városának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta Rákóczi utcai helységét számunkra.

Hagyományőrzés, Szellem, Fizikum, Kihívás!


A BANDÉRIUM


Perczel Miklós nemzer őrnagy, parancsnok
eszmei vezérünk

Nincsenek megjegyzések: